sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Pariisin pienet nerokkuudet

Se mainitsemani Pariisin rentous. Löysin puhelimestani räpsyjä, joista ehkä saa kiinni niistä pienistä jutuista, jotka mielestäni olivat kaupungissa niin hienoja. Ei välitetä kuvien huonolaatuisuudesta, sillä monesta näistä löytyi vain juuri se yksi räpsäys. Sillä mennään mitä on.  

Penkit:


Kyllä, niitä tavallisiakin löytyi, mutta katsokaas näitä! Tähän mahtuu kunnolla porukkaa ja moneen tasoon, vähän niin kuin saunan lauteille. Siitä kelpaa tuijotella Seineä ja ohikulkevia ihmisiä. 


Siirrettävät tuolit:


Jokainen saa ottaa vapaana olevan tuolin ja viedä sen puistossa minne vain, paria hyvin huollettua nurmikkoa lukuunottamatta. Matkakumppanini sijoitti oman tuolinsa tyytyväisenä varjoon sinne, mistä sitä löysi, ja minä vieressä hiissasin erään iltapäivän ajan tuoliani edestakaisin 30cm matkaa: varjoon silloin kuin aurinko alkoi polttaa liikaa ja takaisin aurinkoon silloin kun alkoi palella. Penkkien kanssa on aina vähän niin ja näin, ne ovat siellä missä ovat ja siihen paistaa jos paistaa. Lisäksi tämä tuoli-konsepti on oman rauhan etsijöille mitä mainioin: tuolin voi todella kantaa sinne puiston kaukaisimpaan nurkkaan jos haluaa olla ihan vain itsekseen. 

Rentous, eli tässä tapauksessa nurmikko:


Kuinka monesti olet nähnyt nurmikon keskellä Helsingin keskustaa tällaisessa luonnontilassa? Niinpä. Tykkäsin. 

Puuistutukset:


Tässäkin voisi olla vain asfalttia. Monella parvekkeella oli myös puita ruukussa. Oikeita, isoja puita, jotka tuovat varmasti mukavasti näkösuojaa tiiviiseen kaupunkiasumiseen. 


Jardin du Luxembourg

Lisäksi ihastuin niihin pieniin viinilaseihin, ruokakaupan leipähyllyn lyhyyteen, samaisen kaupan salaattivalikoimaan, siihen miten koko kaupunki on yhtä suurta piknik-paikkaa, ja niihin mielettömiin puistoihin. 

Ehdottomia puisto-suosikkejani olivat Luxembourgin puisto, joka palmuineen ja hoidettuine nurmikkoineen sopii sellaisen "melkein etelässä"-fiiliksen hakemiseen ja Parc des Buttes Chaumont, joka ei ole niin siloiteltu, mutta on enemmän luonnontilassa. Puisto on mäkineen ja puroineen yksinkertaisesti, noh, aivan mahtava. 

Parc des Buttes Chaumont


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti