torstai 26. kesäkuuta 2014

Lomaviikolla havaittua...Pariisi hehkuu keveyttä, jota on vaikea kuvailla. Eleganttiutta, ryhtiä, mutta samalla kuitenkin rentoutta. Edes viinilasien ei tarvitse olla isoja, koska hei, jos juoma loppuu voi aina tilata seuraavan. Pariisi saa kaipaamaan shampanjaa arkeen ja kauniita asioita lähelle. Ja ei, en halua kirjoittaa samppanja, vaikka se sanan virallinen kirjoitusasu näyttää olevankin. Mitä kohteliammin: Non merci. Sanasta tulee mieleen joku naapurin "Samppa vaan", ja mielikuvani ei todellakaan ole ryhdikäs saatikka elegantti. 

...Ulkotila puistoineen on todella yhteistä. Muuten niin autioilla hiekkakentillä ja Seinen rannan asfalteilla on puuistutuksia ruukuissa. Kukkia on lähes joka parvekkeella ja ikkunalaudalla, eikä kukaan harmittele (toivottavasti ainakaan) taloyhtiön julkisivun ilmettä. Nämä pienet asiat luovat sen kauneuden ja vehreyden, mikä tekee suurkaupungista viihtyisän loputtoman betoniviidakon sijaan.

...Ravintoloista kannattaa valita se, jonka terassilla istuvat paikalliset. Mitä vähemmän turisteja, sen parempi. Merci, s’il vous plaît ja leveä hymy riittävät vallan mainiosti, jos ei ole kuoleman vakavaa se, mitä lautasella eteen ilmestyy. Eilen söin salaatissani letun muotoon paistettua mozzarellaa ja olen kokemusta rikkaampi.

...Ja jos viikko Pariisissa jotain sai aikaan, niin se vahvisti uskomustani siitä, että juuri oikeat asiat tupsahtavat eteen kun on niiden aika. Kiire ja hätä eivät tuota kuin huonoja ratkaisuja. 

Yksinkertaisimmillaan tämä on sitä, että jos et löydä sopivan hintaista tai tuntuista ravintolaa, jatka kävelyä. Se oikea löytyy vähän matkan päästä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti