maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kesäpiste!


Kehitin kesäpiste-järjestelmän viitisen vuotta sitten, kun tajusin, että en edellisen kesän aikana ollut syönyt yhtään mansikkaa, hernettä, enkä heittänyt edes talviturkkia. Pistejärjestelmä alkoi vaatimattomasti viidestä asiasta, jotka mielestäni kuuluvat oleellisesti kesään. Vasta pari vuotta myöhemmin kun olin saanut yhden kesän aikana raksittua kaikki viisi kohtaa, lista oli valmis laajenemaan. Viime kesän pistesaldoni oli 9/10. 

Kesäpisteiden suunnittelu on tavanomaisesti aloitettu jo viimeistään huhtikuun puolella. On ollut osa hupia miettiä, että mitä kaikkea sitten varmasti tehdään. Ensimmäisistä lämpimistä päivistä on otettu kaikki irti ryntäämällä välittömästi torikahville tai jäätelölle (piste ja piste!)ja loppukesän vapaapäivien ohjelma suunniteltiin sen mukaan, että mitä on vielä tekemättä. Ennen työvuoroa ehtii loistavasti piipahtamaan Lintsin (piste!) maailmanpyörässä, jotta voi ruksia kohdan listasta. En tiedä mikä on muuttunut, mutta kuulostaa hieman suorittamiselta, eikö?

Nyt mennään jo kesäkuun puolessa välissä ja tämän vuoden kesäpiste-lista on vielä tekemättä. Toisaalta yllättävän rankan talven jälkeen olen alkanut tarkkailla enemmän sitä milloin teen jotain sen takia, että haluan ja milloin sen takia että niin kuuluu tehdä. Toisaalta taas tämä johtuu varmasti osittain siitä, että kesä tuli yllättäen, talvityöt ja kesätyöt sulautuivat toukokuun ajan päällekkäin kalenteriin ja selkeää nyt se alkoi! -hetkeä ei ole vieläkään tainnut tulla.

Päätin kuunnella tätä oireiluani, mutta en valita mustavalkoisinta vaihtoehtoa. Sen sijaan, että luopuisin koko touhusta, oman systeemini kuningattarena vaihdan yksittäiset pisteet paljouspisteiksi: maksimia ei ole. 

Tänä kesänä, varmistaakseni että varmasti huomaan kesän olevan tässä ja nyt, kesäpisteitä saa: 
  • Veden lähellä oleilusta
  • Kesäsyömisistä
  • Pilvien tuijottelusta
  • Kesäfiilistelystä

Aika hyvä lista, eikö? Pitää sisällään jokaikisen mansikan, jäätelön, grillihetken, uintireissun, huvipuiston ja kesäteatterimatkan, mutta ei pakota tekemään mitään mikä sillä hetkellä ei ole oleellista. 

Pistejärjestelmän kuningatar on itse ainakin kovin tyytyväinen. Saas nähdä millainen saldo on kasassa elokuun lopulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti