keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lomamoodi

Meinasin kirjoittaa pitkät pätkät suhtautumisestani lomaan. Meinasin kirjoittaa siitä, miten freelancerina on hetkittäin vaikeaa vain olla, koska pieni ääni päässä nalkuttaa, miten jokainen hukkaan heitetty hetki on pois omasta ammatillisesta kehittymisestä ja miten kun kerrankin olisi aikaa tehdä jotain muuta kuin töitä olisi paikallaan tarttua heti toimeen ja KEHITTYÄ. Herranjestas, tietäisittepä miten "oikeassa" mielentilassa tästä päästään yllättävän nopeasti niille kierroksille, missä on vaikea istua alas ja juoda kupillinen kahvia, koska sitten et kuitenkaan ikinä tule saamaan töitä. Älytöntä, tiedän sen itsekin. 


Onneksi satuin lukemaan Jolien lomavinkit

"Loma on latautumista, lepoa ja sinun hyvinvointiasi varten. Kiitos suomalaisen työhevosmentaliteettimme, laiskotteluvaihteen löytäminen saattaa olla tahtotilan takana. Tunnustele kriittisesti, onko aidan rakentaminen tai viljelypalstan hoitaminen oikeasti rentouttavaa puuhastelua vai onko kyseessä järkisuoritus. Jos kuitenkin edustat ihmistyyppiä, jonka mieli rentoutuu toimeliaisuudessa, älä pakota itseäsi riippukeinuun. Viisas kehosi tietää, millaista lepoa kaipaat – kuuntele sen pyyntöjä. Muista nukkua, mielellään enemmän kuin tarpeeksi. Hermostosi arvostaa tätä kaunista elettä."

Tuolta löytyy tämä ja monta muuta hyvää, ajattelemisen arvoista, vinkkiä, jotka ainakin tälle lomalaiselle osuivat aivan nappiin. Joten lue, vaikket huomaisikaan kärsiväsi lomastressistä tai ah, niin ihanista ammatillisen kehittymisen paineista.

Tämä huima postaustahtini kohentuu vielä, lupaan sen, mutta nyt pakkaan laukkuni ja siirryn viikon hiljaisuuteen. Siihen lomamoodiin, jossa vaan ollaan ja ihmetellään. 

Adios! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti